הבלוג שלי:

איך להימנע מכשלון הקמת עסק קטן חדש

הקמת עסק חדש היא תמיד יוזמה מבוכת. היא מביאה איתה התרגשויות והרגשה של התחלה חדשה ועתיד טוב יותר.
העניין החשוב הוא לדעת שצריך לתכנן מראש הקמת עסק חדש.
אי אפשר להחליט יום אחד שאנחנו מקימים עסק, בלי הון התחלתי שמספיק להקמת העסק, בלי ידע ניהולי וארגוני, וללכת לחפש מקום חדש להקים בו עסק בתחום שאנחנו לא מכירים ולא מתמצאים.
רוב בעלי העסקים הקטנים שסוגרים את העסק שלהם נשארים עם חובות מאוד גדולים ואפילו הופכים להיות מוגבלים בחשבונות הבנק שלהם ואף פושטי רגל – אלו פעולות שהורסות את העתיד לאותם בעלי עסקים.
 
אם כך ההרגשה, למה מרבית העסקים הקטנים נסגרים תוך שנה אחת?
 
יש לכך מספר סיבות.
 
סיבה מספר אחת היא התמימות של בעל העסק החדש. – כמעט כל אחד רוצה מאתנו להיות עצמאי ואדון לעצמו. שכירים שמחליטים להיות עצמאיים – לא תמיד מבינים שלהיות עצמאי זה לא קל כל כך כי אין הכנסה חודשית קבועה שנכנסת לבנק, והאחריות היא הרבה יותר גדולה.
 
סיבה מספר שתיים היא שבעל העסק החדש לא מבין בתחום שבו הוא החליט לפתוח עסק , אלא נראה לו הרעיון "לפתוח דוכן פלאפל כמו רעיון טוב" אבל יש הרבה דוכני פלאפל שנסגרים – כך שזה לא פשוט כל כך.
 
סיבה מספר שלוש – לבעל העסק החדש יש מעט מאוד הון התחלתי וההון הזה לא באמת מספיק כדי לפתוח עסק חדש ואז בעל העסק החדש לוקח עוד ועוד הלוואות שחונקות את תזרים המזומנים שלו – עד כי לא נשאר לו כסף למשוך לעצמו משכורת.
 
סיבה מספר ארבע – בעל העסק החדש לא יודע באמת לנהל את העסק שלו. אין לו ידע איך לתמחר נכון את המומרים שלו, אז הוא שהוא מפסיד כסף או שהלקוחות שכבר נכנסים אליו לעסק חושבים שהמחירים גבוהים מידי ולא אטרקטיביים
סיבה מספר חמש  – בעל העסק החדש מבזבז כספים רבים על פרסום בערוצים לא אפקטיביים ולא מתאימים לעסק שלו כלל. הוא מבזבז אלפי שקלים על פרסום לא ממוקד, ללא שום מסר שיווקי, ללא שום הצעות אטרקטיביות ששונות מהמתחרים שלו ואז למעשה הפרסום לא עובד.
 
ההמלצה שלי : לפני שאתם פותחים עסק חדש – תתייעצו עם מומחים בתחום. תלכו לסדנאות, לקורסים של ניהול עסק, תקבלו ליווי עסקי שיכינו עבורכם תוכנית עסקית שתוכלו באמת להצליח!

Facebook
דילוג לתוכן